1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

”Ал Кайда” отмъщават на ПакистанАтентат в Пакистан

Талибаните, съюзници на “Ал Кайда”, поеха отговорност за двоен атентат, извършен в петък сутринта, при който бяха убити най-малко 70 полицаи новобранци в Северозападен Пакистан днес, съобщи Франс прес. 

В изявление за агенцията талибаните обявиха, че това е първото нападение, с което "отмъщават за Осама бен Ладен".

"Очаквайте още по-мощни нападения в Пакистан и Афганистан", заплашил говорителят на движението на талибаните в Пакистан Ехсанулах Ехсан.

Нападението бе извършено в базата на паравоенния Граничен корпус в град Чарсада. Атентатор самоубиец на мотоциклет детонирал носените от него експлозиви близо до входа на обекта в момент, когато новобранци товарели своя багаж в автобус

Взривът бил последван от втора експлозия с все още неизяснен произход. 65 от жертвите са новобранци от паравоенните сили, а останалите 5 - цивилни.

 Пакистан е в центъра на световното внимание след убийството на негова територия на 2 май от американските специални части на лидера на “Ал Кайда” Осама бен Ладен. Терористичната мрежа и талибаните се заканиха да отмъстят за смъртта на Бин Ладен. Това е първото голямо нападение в Пакистан след гибелта на лидера на “Ал Кайда” и най-смъртоносното в страната от началото на годината.

 Близо 4300 души са били убити при атентати в Пакистан през последните три години и половина, посочва БТА.

13.05.2011, 09:47 Автор: dnes.bg


Тагове: "Ал Кайда", Пакистан, атентат

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics