1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Алексей Петров иска избори 3 в 1алексей

Алексей Петров иска избори 3 в 1, стана ясно в четвъртък във Варна след среща на представители на малкия и среден бизнес с оглавявания от него Съюз за стопанска инициатива. "Щом е толкова сигурен в себе си, нека Бойко Борисов да насрочи едни предсрочни парламентарни избори и в един ден да се гласува за президент, общински съветници и кмет и парламент и той трябва да спечели поне 2-та вота", допълни изпълняващият длъжността председател на съюза Теодор Дечев.

Противно на вчерашните си изявления в Шумен, днес Алексей Петров отново заяви, че е мотивиран да се състезава с премиера Бойко Борисов на предстоящия президенстки вот, но не самоцелно, за да получава власт. Бившият агент добави, че се е кандидатирал още преди половин година за участие в изборите като част от екип с трима души и повтори, че той ще се увеличи на 7 човека.

"Борисов в момента се страхува дали това е варианта за неговото спасение и оцеляването му и това е единствената причина той да не се самономинира лично, а го прави през своя инструмент. Той се страхува и, според мен съвсем разбираемо, че след три месеца вероятността да се премести отсреща на №2 /бел. ред. президенството/, да не е спасение. Защото няма да бъде избран. Поради тази причина, ако той реши, че може да прояви малко отговорност, малко лоялност към държавата, уважение към обществото, към народа, тогава наистина ще спре агонията, биха могли да стартират, колкото и да е късно, някакви реформи и най-накрая ще ми спести усилието да се занимавам с несвойствени за мен неща.", коментира Алексей Петров евентуална кандидатура на Борисов.

Бившата барета повтори искането си за свикване на 12-то Велико Народно събрание през 2012 г. Той разясни, че е необходимо да се изградят нови политически закони и да се реабилитира парламентаризма. "В България в момента никой няма право да посочва алтернатива. Единственият начин е да се свика Велико Народно събрание и да се приеме нова европейска конституция", категоричен бе Петров. 

Спряганият за ръководител на престъпната група "Октопод" определи кризата в България като криза на психологическия профил на премиера. "Сегашната икономическа ситуация не се дължи нито световната криза, нито на европейски проблеми, а на профила на премиера", категоричен бе Петров. Той заяви, че познава Бойко Борисов по-добре от семейството му и че премиерът никога нищо не е довършвал. "Бог да ни е на помощ, ако при сега управляващите падне валутният борд", допълни бившата барета.

"България има проблем и проблемът се казва Бойко Борисов. И като човека, когото аз познавам, твърдя ясно - Бойко Борисов не може да чува никого. Той не може да чуе заради психологическия профил и от друга страна поради липсата на някакво ниво на иконимическа компетентност. Това е пробремът.", каза Петров.

Представителите на Съюза за стопанска инициатива посъветваха министър-председателя да се консултира с финансови експерти и да спре натиска върху малкия и среден бизнес. 

Алексей Петров заяви, че няма да участва в местните избори, освен ако някои предприемачи не се нуждаят от подкрепа. Днес той се срещна с шефовете на над 60 фирми от Варна и региона. Основните проблеми, от които се оплакват предприемачите, са високите лихви по кредитите и задлъжнялостта на фирмите. Едно от предложенията на Съюза за справянето с икономическата обстановка в страната е да свали лихвите с пазарен механизъм.

Петров отказа да отговори на журналистически въпрос „Кой спря разработката в ДАНС във връзка с корупцията около варненското мегадознание?". Но все пак отрече да се е занимавал пряко със случая и да е имал информация кой е спрял разработката.

12.05.2011, 16:42 Автор: Олга Добрева


Тагове: Алексей Петров, избори

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics