1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Няма шансове за дирения морякморяк

  Няма почти никакви шансове изчезналият от борда на кораба "Amazing" моряк, когото издирва Морска администрация, да бъде открит жив, научи vestnikat.bg. Изпълнителна агенция започна в четвъртък акция по търсене и спасяване за изчезнал моряк от плаващия под малтийски флаг кораб. Плавателният съд е пътувал от Украйна към Босфора.

Човекът е видян за последно на 11 май около 20.45  ч., когато корабът е бил в румънски води, но липсата му е била установена тази сутрин в 07.00 ч, когато плавателният съд вече се е намирал близо до Босфора.

Морска администрация е предприела действия за претърсване в отговорния на България район. Излетял е самолет на доброволческата структура „БУЛСАР”. Военноморските сили са съобщили, че имат кораб, който може да се притече на помощ, ако самолетът намери изчезналия. Всички плавателни съдове в района са предупредени да плават с повишено внимание. Корабът  “Amazing” също се е върнал по курса си да търси изчезналия моряк. 

Според данни на специалисти от министерството на транспорта,

при тези атмосферни условия навътре в морето, времето, в което може да оцелее човек, е не повече от шест часа. Те са изтекли отдавна, тъй като сигналът е подаден в 7 ч. сутринта, а не се знае колко преди това е изчезнал морякът. Самолетът, който го издирва, ще кацне по залез, с което спасителната операция приключва. В района в момента се намират три търговски кораба, които са готови да приберат мъжа, ако го забележат.

 Операцията по издирването е изключително затруднена заради отдалечеността на претърсвания район от брега с 120-150 км, казаха за  vestnikat.bg от министерството. Сигналът за изчезналия моряк е подаден до Морска администрация от турските власти.

 Въпреки че плавателният съд е отплавал от Румъния, близо до Констанца,  мястото, където се предполага, че е изчезнал морякът, попада в нашия отговорен район, в който спасителни акции и операции по издирване се извършват от България. 

 Маршрутът, по който се е движил "Amazing", е сравнително натоварен, тъй като по него преминава всеки кораб, отправил се от Румъния, Украйна и Русия към Босфора.

12.05.2011, 16:03 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: изчезнал моряк, търсене

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: