1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Китайските власти отвличали бебетаКитайски деца, продавани на Запад

Китайската политика на едно дете е станала повод за отвличане на китайчета и за даването им за осиновяване на Запад, пише френският в. "Фигаро".

Скандалната практика бе разкрита за първи път от китайския икономически седмичник "Цайси", а китайските власти са започнали разследване.Отвличанията според седмичника са ставали в планинските и бедни райони на окръг Лунхуей в централната провинция Хунан.Изданието посочва като пример историята на Ян Либин, беден работник от този район. Той и съпругата му имали син, но преди 7 години им се родило и второ дете - момиченце, което днес живее в САЩ. През 2005 г. детето било отвлечено от представители на местните органи по семейно планиране и пратено в сиропиталище. Баща му и майка му не могли да платят глобата, налагана за второ дете - около 6000 юана (600 евро), затова детето не им било върнато. 

Накрая чрез посредници и с помощта на фалшиви документи за самоличност момиченцето било "продадено" в САЩ.Подобна била съдбата и на други семейства в провинцията, дръзнали да не се подчинят на политиката на единственото дете.

Техните деца били отвличани по същата схема и после осиновявани предимно в САЩ и Холандия, където новите им родители били убедени, че поемат грижа за сирачета. В схемата били замесени и китайски центрове за прием на сирачета, които плащали до 1000 юана за дете, похитено от органите по семейно планиране. Тези центрове пък печелели до 2500 евро за осиновено дете зад граница.

В други китайски провинции хората, дръзнали да пренебрегнат политиката на единственото дете, били лишавани от дом, подлагани на натиск на работното място, а някои жени били принуждавани да правят аборт на второто си дете, пише "Фигаро

12.05.2011, 14:35 Автор: dnes.bg


Тагове: Китай, деца, отвличания

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА