1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Антимафиоти разбиха букмейкърска мрежагдбоп

Служители на ГДБОП разбиха най-голямата нелегална мрежа от букмейкърски пунктове за он-лайн залагания при проведена мащабна операция в страната, съобщиха в сряда от пресцентъра на МВР. От тези пунктове изтичал национален капитал в размер между 20 и 50 хиляди евро дневно, а държавният бюджет бил ощетяван от невнесени дължими налози, твърдят от полицията. Мрежата се контролирала от влиятелни бизнесмени.

Сериозна структура с влиятелни личности, включително собственици на футболни клубове, стои зад нелегалната хазартна дейност, която беше разбита при поредната операция на МВР, потвърди и вътрешният министър Цветан Цветанов по-късно.

Операцията по неутрализирането на мрежа от незаконни пунктове за он-лайн залагания е проведена във вторник на територията на цялата страна. Служителите от сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт”, заедно с регионалните структури на ГДБОП, инспектори на Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите и НАП атакували едновременно 23 обекта в  Благоевград, Петрич, Сандански, Пловдив, Първомай, Разлог и др.

Акцията е реализирана след няколко месечното наблюдение, което установило, че чрез пунктовете за „черно тото” били осъществявани залагания към сайтове извън територията на България. Собствениците на нелегалните пунктове създавали акаунти в интернет сайтове, базирани извън територията на страната и в офшорни зони, чрез които осъществявали залагания на резултати от спортни срещи. По този начин изтичал национален капитал в размер на между 20 и 50 хиляди евро дневно, а държавният бюджет бил ощетяван от невнесени дължими налози.

При операцията инспекторите са съставили множество актове за незаконен хазарт, като предвидената санкция в Закона за хазарта е на стойност от 25 хил. до 50 хил. лв. за всеки акт, иззели са над 30б компютърни конфигурации, чрез които са осъществявани незаконните залаганията, попълнени фишове от залаганията, програми за залагания и други документи, относими към проверката. Спецполицаите заварили в нелегалните пунктове малолетни и непълнолетни лица, които също залагали там.

Установено е, че в основата на създаването на мрежата от нелегални пунктове, стои група от влиятелни бизнесмени, които организирали и контролирали незаконната дейност на територията на страната.

Проведената операция пресече възможността за предстоящото откриване на нови нелегални пунктове и в много други градове на страната. Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата с оглед извършени престъпления, свързани с финансовата и данъчната система, незаконен хазарт, нарушаване правата на интелектуалната собственост и пране на пари, уточниха от МВР

11.05.2011, 10:59 Автор: ПВ


Тагове: букмейкъри, мрежа, нелегална, антимафиоти

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center