1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Условна за изнудвач на малолетниКасичка

Изнудвач, обирал джобните и парите от спестовните касички на малолетни, се размина с условна присъда. 22-годишният Д. Куртев получи във вторник наказание от Варненския районен съд за изнудване.

От 1 юли до 26 септември миналата година Куртев принуждавал 3 момчета на по 13 години да му дават парите си чрез заплахи и побой. В продължение на 3 месеца подсъдимият успял да измъкне от децата общо 165 лева. 

Куртев, който е безработен, често се навъртал в района на пазар „Младост“. Децата в квартала го познавали с различни прякори. След като си набелязвал жертвите, той започвал да ги заплашва поотделно, защото разпространявали за него слухове, че е наркодилър. Предупреждавал ги, че ако не му намерят спешно пари, ще пребие и тях, и семействата им. 

Сумите, които искал, определял точно, а след това къде и как да му се доставят. От страх децата давали на Куртев не само джобните си пари, но и спестените в касички, дори взимали на заем от приятели.

Една от майките на изнудваните деца подала сигнал в полицията, след като Куртев задържал мобилния телефон на сина й като гаранция, че ще си получи исканата сума. 

По силата на съдебно споразумение, Районният съд във Варна наложи на Куртев 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

10.05.2011, 19:05 Автор: ПВ


Тагове: изнудване, малолетни, пари, условна присъда

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics