1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Обвиниха полицаите от КърджалиОбвинение срещу 5 полицаи

Четирима полицаи са обвинени в силово нахлуване в чужд дом, а един ще бъде разследван за нанасяне на лека телесна повреда заради скандалната акция на МВР в апартамента на семейство Мустафови в Кърджали от края юли 2010 г., съобщава Mediapool.bg .

Това е резултатът от повторната проверка на случая, която бе назначена в края на март от Върховната касационна прокуратура (ВКП), съобщили от държавното обвинение пред медията.

В рамките на прокурорската преписка е извършена и нова проверка на инспектората в МВР, но заключенията й засега се пазят в тайна.

Според Mediapool по непотвърдена информация във въпросната акция са участвали Петко Добрински, Красимир Спиров, Емил Семерджиев, Георги Георгиев и Михаил Димитров.

На 26 юли полицията в Кърджали нахлу в апартамент и пребила семейството, живеещо там, а няколко часа по-късно се разбра, че адресът е сгрешен.

След последвалия скандал вътрешният министър Цветан Цветанов беше изслушан в парламента. Междувременно Цветанов се обади лично по телефона на семейството, за да се още по темата

Нямало полицейско насилие над Мустафови, само административни нарушения

По-късно заради административни нарушения бяха наказани полицаите, участвали в акция по задържането на Джем Мустафов. Проверката тогава не установи да е имало полицейско насилие. Нарушението на полицаите е за това, че не са направили рапорти и протоколи.

По тази причина те бяха наказани с писмено предупреждение.Справката от проверката беше предадена на прокуратурата в Кърджали, за да има и вътрешноведомствен контрол върху тази операция, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

10.05.2011, 16:34 Автор: mediapool.bg


Тагове: полицаи, съд, насилие

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics