1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Общината влиза в малките уличкидупки варна

Почти 5 млн. лева, които все още не са усвоени от средствата за ремонт на дупки, ще отидат за кърпежи на малките улички във варненските квартали.

Тези ремонти, които досега никога не са били осъществявани, въпреки обещанията, ще променят коренно облика на града, обеща във вторник кметът на Варна Кирил Йорданов. От отделените общо 8 млн. лева, досега 3,2 лв. са изразходени за запълването на общо 40 хиляди кв. м. дупки. Най-много - 16 775 кв. м., са запълнени на територията на район Приморски.

Успоредно с кърпежите, като част от подготовката за летния сезон, текат и ремонтите на някои основни булеварди в града. Реконструкцията на булевард "Христо Смирнески", която тормози варненци вече няколко месеца, е почти приключила, в момента се изграждат тротоарите.

На кръстовището на "Христо Смирненски" и "Цар Освободител" се полагат водопроводи. Предвижда се и покриване на част от канала, с което ще се увеличи броят на лентите за движение на автомобили.

Разширение на пътното платно се извършва в момента и до кръстовището на бившия завод "Елпром". Реконструкцията на пътя там предвижда да се изгради още една лента за ляв завой. Средствата и изпълнението са отделени от собственика на търговския център, който се намира там, а уширението се изършва по предписание на Община Варна.

Ремонти текат и по булевардите "Васил Левски" и "Република". Изграждане на кръгово пък ще облекчава трафика на изхода на Алея Първа до Пикадили парк.

 Особено внимание бе обърнато на реконструкцията на улица "Генерал Колев" в централната част на града. След двегодишни преговори, днес общината е успяла да финализира преговорите с Е.ОН. Като епична страница от проекта, бе определена договорката между електроразпределителното дружество, от което зависи полагането на кабелите, и общината. Кметът посочи и виновника за пропадането на безименна улица в местността "Свети Никола" - ВиК и изрази надежди, че от дружеството ще "пипат бързо".

10.05.2011, 15:50 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: ремонти, кмет, дупки, малки улички

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center