1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Варна без чешмички, задигнаха кранчетатачешмички

Една седмица след пускането на фонтаните и чешмичките във Варна всички месингови кранчета са били откраднати, стана ясно на брифинг на кмета Кирил Йорданов във вторник. Тяхната замяна обаче, според него, в момента е нецелесъобразна, тъй като не е редно за едни и същи дейности да се отделят повторно пари.

Ремонти на ефектното осветление по топ символите на града, фонтаните, подлезите и градски градини са сред мерките, които Община Варна предприема, за да посрещне новия летен сезон.

От подлезите във Варна 27 са напълно ремонтирани, заяви градоначалникът, а при 5 предстои ремонтните дейности да завършат скоро.
 
25 градинки из централната част на града са ремонтирани. В дейностите се включва подмяна на осветлението, озеленяване и поставяне на нова паркова мебел. Заделените за целта средства са 528 хиляди лева, каза кметът.   

520 хиляди лева ще отидат за ремонт на осветлението в града, в това число и на ефектното. Според кмета, който лично обиколил улиците, всички лапми са работещи.

Сериозни санкции очакват фирмите, които се грижат за чистотата, ако не изпълняват задълженията си коректно. Ако отпадъците не бъдат събрани по график, това ще има силен негативен ефект за тях, закани се градоначалникът.

10.05.2011, 15:24 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: чешмички, месинг, кранчета, задигнати, ремонти

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА