1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Контрольор на ДКЦ бачка при конкурентидкц

Почти година контрольорът на общинското ДКЦ "Св. Иван Рилски" в Аспарухово работи в частен, конкурентен медицински център. В същото време обаче не е абдикирал от ролята си на надзорник на общинската здравна структура. До неотдавна д-р Росен Русев, който е семеен лекар, е имал кабинет в общинското ДКЦ, но е предпочел с откриването на конкурентната структура да работи в нея. В качеството си на контрольор той има достъп до икономическите и всякакви други данни на здравното заведение. Подписка заради този проблем е депозирана до председателя на Общинския съвет, до здравната комисия и други структури, каза председателят на комисията д-р Ивайло Митковски.

Логично е след като работи в частна конкурентна структура да не изпълнява тази функция, но общинските съветници от комисията по здравеопазване се въздържаха да предприемат промяна, защото предстояли избори. Това стана ясно на провелата се във вторник постоянна комисия по здравеопазване в Общинския съвет. Д-р Ивайло Бояджиев, който също е семеен лекар, не видя нищо нередно в така създалата се ситуация. Според него нищо не пречело на контрольора да си върши добре работата.

Приватизацията на диагностично-консултативните центрове отново изплува на дневен ред, след като общинските съветници от комисията по здравеопазване изслушаха във вторник отчетите на две от общинските здравни заведения. ДКЦ-то в Аспарухово от миналата година има конкуренция в лицето на частен медицински център, което го поставя в не особено изгодна позиция. По този повод съветникът Радослав Коев посочи, че общинската структура е губеща, когато става дума за съпоставка с частната здравна структура.

В този общ тон и други общински съветници подхванаха рефрена, че е добре дейността на Диагностично-консултативния център да се приватизира, а сградата да си запази статута на общинска собственост. Според д-р Ивайло Бояджиев и Радослав Коев по-добре било да се предприемат действия преди лекарите да са се разбягали, защото "после никой няма да може да ги върне обратно", допълни Коев.

10.05.2011, 13:49 Автор: Силвия Пенева


Тагове: ДКЦ, здравеопазване, комисия, приватизация

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА