1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБРАЗОВАНИЕ

Загряват за държавен изпит с игри

Бъдещите икономисти дискутираха финансовата обстановка в страната, забавлявайки се
”Голямата” награда от 100 лева отиде при Катрин от ПТГ „Симеон Велики” във Велики Преслав


гимназисти

Дванадесетокласници от Велики Преслав „загряват” за предстоящия държавен изпит с игри. Бъдещи икономисти от Професионалната техническа гимназия в града влязоха набързо „ в час” с най-широко дискутираните в последно време у нас теми - инфлация, печалби, загуби. И докато инфлацията, например, е тежка тема за политиците ни - за учениците се оказа шанс да припечелят някой лев.
Шоу игра „Стани богат икономист” изправи един срещу друг ученици от X и XI клас на ПТГ „Симеон Велики”, изучаващи специалност „Икономическа информатика”.

Двата отбора се състезаваха в играта „Най-бързият печели”, за да излъчат най-достойния за стола на богатството, на който да се борят за голямата награда от 100 лв. седнаха десетокласничката Катрин и Айлин от XI клас. Двете бяха изправени пред тежката задача да отговарят на въпроси, свързани с излишъци и липси. Момичетата разполагаха с традиционните за играта три жокера – 50:50, „Обади се на приятел” и „Помощ от публиката”, имаха три сигурни суми от 2 лв., 10 лв. и 100 лв. и 12 въпроса, които трябваше да преборят, за да станат победители в играта.

Въпреки че има по-малко стаж по специалността по-малката, Катрин, успя да „закърпи бюджета” с голямата награда. На финала беше изправена пред тежкия избор дали да се довери на публиката, или на приятел. Решението да избере отговора на аудиторията й донесе голямата печалба и многобройните поздравления от ученици и учители.

Повече четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт".

09.05.2011, 18:50 Автор: Арабела Йончева


Тагове: гимназисти, изпит

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА