1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КАСИКОВ`ЪТ

Честит понеделник!П:В

Днешният ден – 9 май, се отбелязва като Деня на Европа. На тази дата през 1985 година в Милано лидерите на Европейския съюз решават да се чества като празник Денят на Европа, защото преди 60 години на същия ден е направена първата стъпка към създаване на ЕС, за която се смята предложението на френския министър на външните работи Робер Шуман, държавите от Европа да се обединят в производството на въглища и стомана, като „първа стъпка към европейска федерация”.

Същият 9 май е и един друг празник – Денят на победата на съветските войски над армиите на Хитлер.

Ако Касиков`Ът опита да разгледа днешния ден през погледа на България, то явно ние нямаме никакъв конкретен повод за празнуваме. Да, преди 20 години на този ден имаше манифестации, в чест на Сталин, който първо бил основен снабдител на Хитлер, пък после взел, че го ошамарил.

Да, днес ние сме част от Европа. Онази Европа, в която заплатите са по няколко хиляди евро, а пък цените на бензина и храните са същите като в България. Същата Европа, която ни казва какво да правим и ни финансира, но ние вместо да изпълняваме, предпочитаме да крадем европейските пари и да строим "весели" села, например.

Явно днешният ден за България е просто един понеделник. Честит понеделник, дами и господа!

08.05.2011, 17:20 Автор: Борис Касиков


Тагове: понеделник, денят на Европа

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: