1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Пентагонът показа домашно видео на ОсамаОсама

Пентагонът показа 5 видеофилма с Осама бин Ладен, които бяха иззети от скривалището на терориста, пише news.bg, позовавайки се на lenta.ru.

Си Ен Ен излъчи в ефир един от записите. Той може да бъде проследен и на сайта на телевизията.

На записа се вижда бин Ладен в домашна обстановка. Той седи на пода пред телевизора, с дистанционно превключва сателитните канали и гледа собственото си видеообръщение.

Останалите 4 записа също са видеообръщения на бин Ладен, които е планирал да пусне в близко бъдеще. Едно от тях е специално адресирано до САЩ и от Пентагона предполагат, че е направен през октомври или ноември 2010г.

Представители на военното министерство на САЩ са показали пред журналисти видеото без звук, тъй като според тяхна преценка обнародването на речите му е неуместно.

Според официалните лица, присъствали на пресконференцията, материалите от убежището на терорист номер 1 доказват, че той е продължавал активно да участва в дейността на "Ал-Кайда" и лично е контролирал ежедневната й дейност.

АП цитира представители на Пентагона, според които показаните записи са само една малка част от иззетите материали. Властите се надяват, че след проучване на иззетите материали, документи и телефонни номера ще могат да унищожат "ал-Кайда".

08.05.2011, 10:31 Автор: news.bg


Тагове: Осама бин Ладен, Пентагонът, видео

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА