1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

САЩ размахаха пръст на СирияБелият дом

САЩ предупредиха, че ще предприемат допълнителни стъпки срещу сирийското правителство, ако то не спре да преследва и убива народа си.

„САЩ смятат, че отвратителните репресии на Сирия срещу народа й изискват силни международни ответни действия“, заяви прессекретарят на Белия дом Джей Карни.

Той добави, че ако правителството не промени поведението си, включително прекратяване на убийствата на протестиращи, САЩ и международните им партньори ще предприемат допълнителни стъпки, за да покажат категоричното си несъгласие с начина, по който се отнася с народа си.

Същевременно местни правозащитници съобщиха, че в петък сирийските сили за сигурност са убили най-малко 27 демонстранти срещу президента Башар Асад. 

В отговор на репресиите Европейският съюз се споразумя да наложи санкции на Сирия. 

Миналата седмица САЩ наложиха санкции срещу някои видни представители на сирийското правителство.

В Сирия днес са били освободени 192-ма участници в протестите, след като доброволно са се предали и признали, че са нарушили закона, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявление на сирийското вътрешно министерство.

Ден по-рано по същите съображения са били освободени 361 души. 

В началото на месеца министерството призова всички, участвали в безредиците, да се предадат доброволно и да сложат оръжие до 15 май.

07.05.2011, 11:08 Автор: dnes.bg


Тагове: САЩ, Сирия, размирици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА