1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Ал Кайда се закани на САЩ заради ОсамаОсама бин Ладен

Ал Кайда потвърди смъртта на Осама бин Ладен в послание в интернет и се закани да отмъсти на САЩ и техните съюзници, в това число Пакистан, съобщава dariknews.bg, цитирайки Ройтерс, като се позова на центъра за мониторинг на ислямистките сайтове SITE.

Пет дни след като президентът Барак Обама обяви смъртта на Бин Ладен в американска акция в Пакистан, Ал Кайда обеща да не се отклонява от пътя на въоръжената борба и посочи, че кръвта на Бин Ладен е ценна за организацията и за всеки мюсюлманин и не е пролята напразно.

"Тя (кръвта) ще бъде, с позволението на Всемогъщия Аллах, проклятие, което преследва американците и техните агенти, както вътре, така и извън страните им", заяви екстремистката мрежа в изявление, публикувано в ислямистки интернет форуми. "Тяхното щастие ще се превърне в скръб, а тяхната кръв ще се смеси със сълзите им", заканва се Ал Кайда.

"Призоваваме мюсюлманите в Пакистан, на чиято земя бе убит шейх Осама, да се надигнат и да въстанат, за да изтрият този срам, който им бе донесен от една крика от предатели и крадци и като цяло да прочистят страната си от мръсотията на американците, които разпространяват покварата си там", се казва в посланието на терористичната мрежа, цитирано от БТА.

Ал Кайда обяви също, че ще разпространи скоро аудиозапис на Осама бин Ладен, направен седмица преди смъртта му, предаде Франс прес.

06.05.2011, 16:43 Автор: dariknews.bg


Тагове: Ал Кайда, Осама бин Ладен, САЩ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics