1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Хакери мамят за кадри от смъртта на ЛаденОсама

Обещание за видеозапис или за снимки, документиращи смъртта на Осама бин Ладен, се използва от киберпирати като средство за събиране на поверителни данни от интернет потребителите, пише dariknews.bg, позовавайки се на Ройтерс, която цитира представител на американската компания за антивирусни програми Fe-Secure. Подобно предупреждение отправи и ФБР, припомня и френският в. „Фигаро”.

Според американските специалисти по антивирусни програми компютърни хакери изпращат имейли, в които обещават да покажат видеозапис или снимки на мъртвия Осама бин Ладен. Такава атака вече порази потребителите на Facebook. Те получиха предполагаемо съобщение от приятел, който ги приканва да изрежат и залепят част от текст, който щял да им предостави достъп до видеозапис от убийството на Бин Ладен. Когато потребителят на Facebook следва инструкциите на съобщението, хакерите придобиват пълен достъп до неговия профил и до поверителните данни в него.

При друга подобна схема потребителите на интернет получават на електронната си поща имейл с прикачен файл, който уж съдържал снимки или видеозапис от смъртта на Бин Ладен. Когато се отвори файлът, злонамерен софтуер прониква в компютрите на потребителите, допълва БТА.

ФБР предупреди, че такива злонамерени програми могат да откраднат лични данни или да заразят компютрите на интернет ползвателите. Изобретателни хакери редовно използват големи събития за подобни атаки. Те вече атакуваха, служейки си претексти като британската кралска сватба, световната купа по футбол или японското цунами.

05.05.2011, 09:38 Автор: dariknews.bg


Тагове: хакери, Осама бин Ладен, кражба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center