1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ предлагат Борисов за президентГЕРБ умуват за президент


ГЕРБ разглежда възможността премиерът Бойко Борисов да се кандидатира за президент. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи, както и председател на предизборния щаб на управляващите Цветан Цветанов в сряда пред ТВ7, цитиран от mediapool.bg.

По думите му в партията се обсъждат три имена, които може да бъдат номинирани за държавен глава, но политическото решение все още не е взето. “Едното име на премиера, другото е на жена”, обясни Цветанов.

Ако Борисов спечели вътрешната номинация за кандидат-президент, тогава ще се мисли кой ще стане министър-председател, уточни шефът на предизборния щаб на ГЕРБ.  

„Не е сериозно една партия да не обсъжда кандидатурата на собствения си лидер”, допълни той. След което направи аналогия с лидерите на БСП и ДСБ – Сергей Станишев и Иван Костов. “Когато претендираш, че имаш политическо влияние, трябва да го защитиш”, смята още министърът на вътрешните работи.

„Не очакваме сериозна подкрепа на президентските избори от Синята коалиция”, посочи още вицепремиерът. Според него най-сериозният опонент ще бъде БСП. „Мисля, че това ще бъде най-предстоящия двубой на изборите”, посочи той.

„През последните 10 години купуването на гласове стана политика за печелене на избори”, коментира Цветан Цветанов. Той посочи, че МВР продължава да работи срещу това явление.

Освен разсъжденията си на тема избори, вицепремиерът по модел на премиера Борисов, напомни на българските граждани, че трябва да бъдат благодарни на ГЕРБ, че управляват страната, особено в такъв тежък момент. Като допълнителен аргумент Цветанов добави, че партията му съществува заради поетия ангажимент за борба с престъпността.

04.05.2011, 09:58 Автор: mediapool.bg


Тагове: кандидатура, президент, Бойко Борисов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center