1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КАСИКОВ`ЪТ

Дочке, разкарай се!

Кой ще изчисти центъра на Варна


венера

Варна отбелязва своя празник на 15 август – денят на Свето Успение Богородично.
Това е името на построения през 1886 година катедрален храм в центъра на морската столица, това е и наименованието на една от най-важните дати в християнския календар въобще.
Денят на град Варна по традиция се празнува няколко дни, като през 2009-а празничните събития започнаха още на 13 август, а през миналата 2010-а на 14-и.
Последният празник на морската столица бе съпътстван от откриването на статуята на скулптора Веселин Костадинов – „Венера от Варна”…

Дочке, разкарай се!

Тогава (11 часа на 14.08.2010) кметЪт Йорданов каза: „Тази статуя е незаконна” – факт!
Факт е също така, че Касиков`Ът направи репортаж по темата, от който стана ясно, че за френските туристи въпросната статуя е транссексуална. Такова бе мнението на абсолютно всички запитани (случайно минаващи) граждани -  Венера има пишка!
На въпрос на Касиков`Ът към Кирил Йорданов „Защо Венера не е премахната, след като законовият срок за това е 30 дни след установяване на нарушението?”, кметЪт видимо ми се обиди.
Това се доказа и от факта, че PR-ът на община Варна не отговаря на моите обаждания от деня на въпросното интервю насам.
Притесненията ми, че Общината категорично не желае повече да се среща с моята скромна особа, бяха подкрепени и от още един факт – г-жа Жана Андреева (шеф отдел "Култура") също не отговаря на обажданията ми, нито на SMS-те ми! Въпреки че секретарката й учтиво ми обеща, че Андреева ще отговори на въпросите ми относно съдбата на Венера Ди Варна в най-скоро време (това преди 4 месеца!)
Вчера стана ясно, че Йорданов най-сетне е издал (устна) заповед злополучната статуя да бъде преместена (не премахната?!). В този момент електронни медии публикуваха твърдение на дарителя на Венера -  г-н Пламен Андреев, че нападките към статуята всъщност представляват атаки към самия него, тъй като публично се е обявил против скандалната сделка с 10-те декара в Морската градина, срещу която тръбим от край време.
Г-н Андреев, това, повярвайте ми, изобщо не е вярно! Просто тази грозотия Дочка няма място в центъра на Варна! Извинете, но този път говорим единствено за проява на лош вкус!
Аз лично съм убеден, че не Вие сте отговорен за поставянето на Венера. Но поне можете да поемете отговорността за нейното премахване…

03.05.2011, 21:08 Автор: Борис Касиков


Тагове: Венера Милоска, Кирил Йорданов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: