1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Първанов оправда елиминирането на ОсамаГеорги Първанов

Президентът Георги Първанов е изпратил писмо до американския си колега Барак Обама по повод елиминирането на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен, пише dariknews.bg, позовавайки се на съобщение от прессекретариата на президента.

"Вестта за успешната операция срещу лидера на терористичната мрежа Ал Кайда бе посрещната от световната демократична общност с чувство за възтържествуване на справедливостта, посочва в писмото президента Първанов. Отстраняването на Осама бин Ладен, отговорен за смъртта на хиляди невинни хора, бележи важен етап в общата ни борба с международния тероризъм. Това е един оправдан акт и убедително доказателство за решимостта на демократичните държави да защитят свободата и общочовешките ценности срещу силите на екстремизма, насилието и терора, основан на превратно интерпретиране на религията", заявява в писмото си българският президент.

"Борбата срещу всички форми и прояви на тероризма следва да бъде продължена с обединени международни усилия. Бих искал да ви уверя, че България и занапред ще бъде категорично и последователно ангажирана в тези усилия и заедно със своите съюзници ще допринася за постигането на тази цел, включително и чрез участието си в процеса на възстановяването на Афганистан", се казва още в писмото.

03.05.2011, 20:18 Автор: dariknews.bg


Тагове: Георги Първанов, Барак Обама, Осама бин Ладен

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics