1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Пак скандал в агенция на военното ведомствовоенни

Мегаагенцията към Министерството на отбраната ИА "Военни клубове и военно-почивно дело" отново е затънала в скандали. От агенцията съобщиха на интернет страницата си, че главният секретар Валери Христов е уволнен дисциплинарно.

"Дисциплинарното уволнение е наложено на държавния служител по реда и при условията на Закона за държавния служител, при спазване на всички административно-правни норми. Решението за налагане на наказанието е взето единодушно от оторизирания орган - Дисциплинарен съвет в състав от 5 служители, който е обсъдил поотделно и в съвкупност всички писмени доказателства, събрани в хода на дисциплинарното производство", съобщиха от агенцията, цитирани от mediapool.bg.


Без да се уточнява защо, в съобщението следва и информацията, че "всички сигнали за извършени нарушения или престъпления от изпълнителния директор на агенцията Мария Димчева са били приети за неоснователни след извършени проверки от Инспектората на МО или от Военно – окръжна прокуратура".

По-късно във вторник съобщението мистериозно изчезна от страницата на агенцията.

По неофициална информация причина за обтегнатите отношения между Димчева и Христов са подадени от него сигнали за нередности срещу шефката на агенцията, като това се потвърждава и от съобщението. В него обаче липсва информация за конкретните мотиви, с които е дисциплинарно уволнен Христов.

Мария Димчева вече веднъж се забърка в скандал при съкращаването на служители, които заведоха дела срещу агенцията. Тогава военният министър не й наложи дисциплинарно санкция. Проверката на инспектората обаче констатира нарушение на Кодекса на труда с връчването на предизвестията и заповедите за съкращение преди влизането в сила на устройствения правилник.

Миналата година военният министър Аню Ангелов потвърди, че Димчева е обект на прокурорска проверка за доставки. Според в. "Труд" (октомври миналата година) столични военни прокурори разследват сигнал, че тя е разрешила закупуване на храни и напитки за близо 200 000 лв. без конкурс и сключен договор.

Димчева е политическо назначение, като се ползва с твърда подкрепа и протекции на високо ниво в ГЕРБ. По образование е юрист с магистратура от Бургаския свободен университет - специалност “право”, била е кандидат за общински съветник от ГЕРБ в София и председател на Съвета на директорите на общинското дружество "Трамкар".

Мария Димчева е и била главен юрисконсулт в дирекция "Правно-нормативно обслужване" в МВР.

03.05.2011, 18:33 Автор: mediapool.bg


Тагове: скандал, агенция, военно министерство

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА