1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Вдигат цената на тока с 1,5%ток

Цената на тока и топлинната енергия може да скочат минимално от 1 юли, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от Дарик радио.

При формирането на цената на тока може да се очаква увеличение с около 1,5 % заради зелената енергия, но пък други фактори могат да окажат влияние надолу. Така крайната стойност на тока за бита вероятно ще бъде увеличена с по-малко от 1,5 на сто.

“Честно да ви кажа, най-голямата ни неизвестна е какво правим с Марица-Изток 1, тъй като за съжаление и ние не получаваме точна и ясна информация към кой момент ще бъде въведена централата в експлоатация и при какви параметри”, коментира Семерджиев. Ако се изключи тази неяснота, председателят на държавния регулатор смята, че няма основание да се вдига средната цена на електроенергията. Има основание към този момент да преразгледаме цената за достъп, допълни той.

ДКЕВР счита, че по веригата въпреки повишените разходи за покриване на зелената енергия и тази от когенерация – като при зелената са по-съществени – крайната продажна цена ще бъде съвсем близка до сега прилаганата, допълни шефът на комисията.

За цената на топлата вода и парното е важно изменението на цената на природния газ, но ако то е до 5 на сто, няма реално основание за увеличение.

03.05.2011, 14:14 Автор: dariknews.bg


Тагове: ДКЕВР, цена, електроенергия, ток, увеличение

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics