1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Нов запис на Осама излиза след смъртта муосама

Очаква се нов запис на убития Осама бен Ладен, смятат американски представители, предаде АП, цитирана от mediapool.bg. Според анализаторите в САЩ терористът е записал пропагандно послание точно преди смъртта си.

Не е ясно дали става дума за аудио или видеозапис, но разузнавателната информация е сигурна, че той вече се придвижва по медийните канали на Ал Каида. Според източниците на агенцията съвпадението във времето е случайно и няма признаци, че Бен Ладен е знаел, че американците са по петите му. Съветът за сигурност на ООН приветства премахването на терорист номер едно - това, че той няма да може да извършва терористични атентати и да изопачава исляма, за да оправдае подобни смъртоносни актове.

Членове на американския Конгрес искат снимките на убития Бин Ладен да бъдат публикувани, предаде АФП. Сенатор Карл Левин, председател на комисията по отбраната в горната камара, изрази убеденост, че в крайна сметка снимките ще бъдат публикувани. „Мисля, че в даден момент снимките на трупа му ще бъдат публикувани. Не зная кога, но съм сигурен, че те трябва и ще бъдат публикувани”, заяви Левин пред журналисти. Намеквайки за евентуални антиамерикански ответни удари, той добави, че според неговата интуиция разпространяването на тези снимки трябва да бъде забавено, докато се успокоят реакциите.

Джо Либърман, председател на сенатската комисия за вътрешна сигурност, заяви, че "може би е необходимо да се публикуват фотографиите на трупа, колкото и отблъкващи да са, имайки предвид, че е бил прострелян в главата, за да се отхвърли всяка идея, че има измама от страна на американската администрация”.

Междувременно американското списание "Тайм" съобщи, че ще публикува специален брой за Осама бин Ладен с лицето му на корицата, зачеркнато с червен кръст. Списанието вече е излизало със специални издания с такава първа страница - след смъртта на Адолф Хитлер, на Саддам Хюсеин и на лидера на Ал Каида в Ирак, Ал Заркауи.

03.05.2011, 11:49 Автор: mediapool.bg


Тагове: Осама бин Ладен, нов запис

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics