1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Бг пътищата по-опасни от Афганистанген. Стоян Тонев

Три пъти по-опасно е да шофираш в България, отколкото да воюваш в Афганистан, смята директорът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал Стоян Тонев предаде vsekiden.com. Ако ние може да решим проблема с инцидентите по пътищата, да го направим още сега, добави той. Нещата обаче са по-скоро до манталитет и на второ място до липса на контрол, каза още ген. Тонев.

Контролът, според него, не се изчерпва само със задълженията на КАТ и на полицията, а по-скоро контрол на всички етапи, от които се смята, че зависи войната по пътищата. Според шефа на ВМА обучението на шофьорите, дупките по пътищата са част от този контрол.

„На всеки му прави впечатление като се прибира вечер от Македония и от Гърция, като влезеш в България даже и българин трудно се ориентира – няма табели, няма осветление“, даде пример ген. Тонев. Американските военни, които са изпратени на обучение у нас, не стрелят толкова, колкото карат по нашите пътища, за да са обучени как да карат при военни условия, заяви ген. Стоян Тонев.

В четвъртък на фасадата на ВМА ще заработи светлинно табло, показващо жертвите по пътищата на България, които ще се сравняват с жертвите при военните действия като Ирак и Афганистан. Инициативата е на МВР в лицето на КАТ и на Министерството на отбраната в лицето на ВМА.

03.05.2011, 10:43 Автор: vsekiden.com


Тагове: пътища

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА