1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Новородено почина в АГ-болницата



болница

Новородено момченце е починало миналия вторник, ден след като се появило на бял свят. Бащата на пеленачето е подал жалба в Окръжна прокуратура - Варна, където е образувано досъдебно производство срещу неизестен извършител. Близки до разследването обясниха, че се работи по хипотеза за лекарска грешка, но успоредно с това се проверява и версията за естествена смърт.

Бебето проплакало в МБАЛ "Св. Анна" във Варна на 25 април, но заради проблеми с дишането е било изпратено за лечение в специализираната акушеро-гинекологична болница. Родилката е била приета по спешност, каза пред репортер на "Позвънете ВестникЪт" д-р Петър Свраков, който е бил дежурен по това време. Той извършил секцио, но се наложила дихателна реанимация за бебето, тъй като белите му дробове не функционирали. Според медикът, дробчетата на момченцето не могли да се разгърнат. Тъй като интензивен сектор има само в АГ-болницата, детето било изпратено там. 24 часа след появата си то починало.

 Д-р Свраков е категоричен, че по време на операцията не е имало проблеми. Детето било първо за семейството и е от желана бременност. Майката е наблюдавала бременността си, но докато не излязат резултатите от аутопсията, причините за смъртта остават неясни, заяви д-р Свраков.

Момченцето е родено доносено. По време на бремеността, майката не е страдала от заболявания, уточни началникът на отделението за недоносени в АГ д-р Виолета Черноокова. 

02.05.2011, 17:13 Автор: ПВ


Тагове: АГ болница, бебе, смърт

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА