1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

15 спектакъла на ”Варненско лято”плакат

6 са българските заглавия в основната програма на тазгодишното, 19-то издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято", съобщиха в понеделник организаторите. Сред тях са два спектакъла под режисурата на Мариус Куркински - "Български разкази по произведения на Ангел Каралийчев" и "Отворена брачна двойка" на ДТ "Н. О. Масалитинов" и на Театър 199. Във фестивала участват и млади творци като Василена Радева и Младен Алексиев с пиесите "Карнавал.COM" и "Под контрол". Другите два спектакъла са "Зимна приказка" на СФУМАТО и "Суматоха" на Театър "София".

Опитал съм се да откроя художествените постижения през този сезон, заяви селекционерът на "Варненско лято" Асен Терзиев.

 В основната програма са включени 9 чужди постановки - от Румъния, Великобритания, Австрия, Франция, Белгия, Дания и Германия, допълни изпълнителният директор на "Варненско лято" Николай Йорданов. Жанровото разнообразие тази година е изключително голямо, като дори има и представяне с 3D видео инсталации от Острова, добави Йорданов. 

Организаторите обещават голямо разнообразие от прояви в рамките на фестивала, обединени под мотото "Игра по инстинкт". Около 40 са представленията, които ще забавляват жителите и гостите на морската столица. В съпътстващата програма присъстват и няколко концерта с участието на Йелдъз Ибрахимова и Ганчо Ганчев, Милчо Левиев, Ритъм енд блус на "Малък градски театър зад канала". Ще се включат и студенти от НАТФИЗ и НБУ.

Варненското участие се представя с 6 постановки в допълнителната програма на фестивала, като 3 от тях са на Държавния куклен театър - Варна. В деня на откриването специално за най-малките ще се играе "Алегро Виваче или когато куклите танцуват" на директора на театъра Вера Стойкова.


Конкурсът и тази година се организира от Община Варна, Министерството на културата и Българската аоциация за театър. Ще се проведе от 1 до 12 юни на различни театрални сцени - в Театралномузикалния продуцентски център (ТМПЦ- Варна)- на основна сцена и на сцена филиал, на сцената на Държавния куклен театър- Варна, във Фестивален и конгрсен център, както и в галерия "Графити". "Варненско лято" е част от големия проект "Варна - Европейска и културна столица" през 2019 г., заявиха организаторите.

Цената на билетите остава непроменена. Те ще бъдат пуснати в продажба на 15 май. Стойността им варира от 8 до 18 лв., взависимост от представлението.

02.05.2011, 17:10 Автор: Олга Добрева


Тагове: Варненско лято, фестивал, програма

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА