1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Засилени мерки в посолствата ни по светаосама

Министерство на външните работи изпраща на всички свои посолства указания за повишаване мерките за сигурност във връзка с убийството на лидера на "Ал Кайда" Осама бин Ладен, съобщи говорителят на външно министерство Весела Чернева, цитирана от vesti.bg. Тя поясни, че на практика това означава по-строг контрол на достъпа в дипломатическите ни мисии, както и на пратките, пристигащи в тях. Чернева каза, че засилените мерки за сигурност няма да се отразят особено на обслужването в посолствата.

Военният министър Аню Ангелов съобщи, че


мерките за сигурност в Кабул и Кандахар в Афганистан са в следваща степен на готовност "Чарли плюс". Той уточни, че в момента се правят оценки на ситуацията в рамките на операцията ISAF и едва след това ще се вземат конкретни решения. По думите на Ангелов засега не се предвиждат особени промени по отношение на задачите на нашия контингент в Афганистан.

Трябва спешно да се прегледат всички планове на обекти, които могат да бъдат цели на терористите и да се подсигури охраната им, контролно-пропускателният режим, коментира ген. Васил Василев, бивш директор на Национална служба "Полиция". Той окачестви като сериозни предупрежденията, че има голяма вероятност от терористични атаки като отмъщение за убийството на лидера на "Ал Кайда".

Ген. Василев призова за по-добро информиране на граждани във връзка със ситуацията, така че ако видят съмнителни изоставени вещи на публични места да сигнализират полицейските органи. Няма държава, която да е защитена от тероризма и няма такава, при която да няма опасност, каза още той.

„Ликвидирането на ръководителя и вдъхновителя на Ал Кайда


е акт на справедливо възмездие за многобройните жертви на екстремизма. Днес стана ясно, че ужасните престъпления, чиито вдъхновител бе той, не са останали безнаказани", коментира външния министър Николай Младенов, съобщиха от пресслужбата на външното министерство.

„Днес е прекрасен ден - Осама бин Ладен е мъртъв!”.


С тези думи по време на демонстрациите в рамките на българо-американското учение „Тракийска пролет - 2011” американският посланик Джеймс Уорлик коментира убийството на терорист №1, съобщи Дарик радио.

По думите на дипломата причината да се случват подобни тренировки е български и американски военни да продължат борбата с тероризма рамо до рамо в Афганистан. Надяваме се, че чрез партньорството си в НАТО, ще освободим света от всички осамабинладеновци, категоричен бе Уорлик.

02.05.2011, 15:53 Автор: ПВ


Тагове: реакции, засилени мерки, посолства

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА