1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕМАТА

Приютяваме богати руски баби

Луксозни комплекси за възрастни хора били бъдещето на пазара за имоти
В България ”братушките” можели директно да получават пенсиите си


баби

Заможни руски пенсионери масово напират да идват в старчески домове у нас. Възрастните братушки искали да бъдат настанявани в шикозни специализирани комплекси, в които обаче да имат и подходящи развлечения.

"България е изключително подходяща за целта страна, в която могат да се направят такива домове за възрастни, защото е единствената, с която Русия има междуправителствена споготба за директен превод на пенсиите", обясни пред "Позвънете: ВестникЪт" председателят на Международната федерация за недвижими имоти ФИАБЦИ Александър Романенко. Той взе участие в Международната среща на архитектите от Черноморския регион, която се проведе край Варна.

Руснаците се чувствали изключително добре у нас заради значително по-топлото време, евтината издръжка и близкия език и култура. В родината им освен студената зима нямало и държавна политика за създаване на комфортни условия за възрастните хора. Ето защо България можела да се намести удобно в тази пазарна ниша и вместо да се строят ваканционни имоти да се премине към изграждането на комплекси за възрастни хора. Те ще се различават от нашия стандарт за старчески домове по това, че ще предлагат всички удобства и лукс на обитателите си. Освен на покрив в тях пенсионерите ще могат да разчитат на подходящи развлечения - като лечебни спа процедури, голф, танци, спортове и т.н. За онези които изберат крайморските компкекси пък били риболовът, яхтинга.

С продажбата на своето жилище в Русия тамошните пенсионери можели да си позволят освен покупка на нов дом у нас, така и издръжка поне за няколко години.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

01.05.2011, 20:46 Автор: Десислава Димитрова


Тагове: Приютяваме руски баби

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: