1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Роботи ще просятРоботи ще просят

Два робота, които могат да заменят успешно просещите дечица по улиците, се появиха едновременно на пазара, предава dnes.bg. 

Като начало те ще искат пари само за благотворителност. Хуманоидите са запретнали ръкави в две различни кътчета на света. Роботът DONA е създаден от южнокорейски специалисти и събира пари за детската фондация Save The Children. Чрез инфрачервени датчици той открива присъствието на човека. 

До краката на хуманоида има специална кутия, в която се съхраняват събраните средства. След като получи пари, DONA се отблагодарява с мигане и движения на ръцете. В същото време 21-годишният шотландски дизайнер Тим Прайд представи роботът DON-8r , който съхранява дарените монети на специално място в тялото си. След като получи някаква сума, шотландският робот тръгва в произволна посока и буквално светва от радост. DON-8r набира средства за нуждите на научния център, в който учи неговият създател. 

При тестването на DON-8r на 12 април, само за няколко часа той е събрал 15 британски лири. Сумата не е никак малка, като се има предвид, че повечето от дарените му монети са от по 1 и 2 пенса.

01.05.2011, 16:40 Автор: dnes.bg


Тагове: роботи, просят

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: