1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕХНОЛОГИИ

Компания продава данни на полициятаХоландската полиция купува информация


Без да искат, всички шофьори в Холандия, които ползват широкоразпространената навигационна система TomTom, помагат на пътната полиция в страната, съобщава Telegraph, цитиран от dariknews.bg. 

Компанията – собственик на софтуера продала данни от своята GPS-система на властите. Така за пътните полицаи станало далеч по-лесно да установят участъците, където шофьорите най-често си позволяват превишаване на ограниченията на скоростта.

Разгневени потребители атакуваха TomTom и дори заплашиха компанията със съд. Шефът на фирмата Харолд Годуин се извини публично и разкри, че въобще не е предполагал, че полицията ще използва закупената информация за залагане на капани за шофьорите. 

Годуин очаквал властите да насочат усилията си към облекчаване на трафика и подобряване на сигурността по пътищата. 

Въпреки скандала, изпълнителният директор на TomTom уточни, че компанията ще продължи да продава данни от навигационната си система на трети страни. 

Само така можело да се компенсират намаляващите приходи от закупуване на софтуера заради засилващата се конкуренция и появата на редица сходни системи, предлагани срещу минимални суми или дори безплатно. 

01.05.2011, 16:16 Автор: dariknews.bg


Тагове: данни, скоростни отсечки, полиция

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center