1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Застреляха автокрадец, газил полицаицветанов

При специализирана полицейска операция „Хиените" тази нощ бе разбита престъпна група за кражба на луксозни автомобили. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от news.bg. Операцията е проведена във Велико Търново, Пловдив и Пазарджик и в района на магистрала „Тракия" при отбивката за Церово и Виноградец, съобщи Фокус.

Късно снощи пред хотел във Велико Търново е откраднат джип "BMW Х5" с румънска регистрация, след което крадците отпътували за Пловдив. Там, също пред хотел, са откраднали втори джип, с русенска регистрация и поели по стария път Пловдив - Пазарджик, откъдето преминали на магистрала „Тракия" и стигнали до отклонението за Велинград - Церово.

Автомобилите били укрити в лозовите масиви край пътя. Полицаите извършили заградителни мероприятия и при излизането на двата джипа, единият обърнал и се върнал в гористата местност. Другият обаче тръгнал директно срещу полицейския автомобил и се ударил в него. Полициите отправили предупреждение за спиране, при което шофьорът се насочил към тях. Служителите на реда стреляли във въздуха, стреляли и в гумите, но колата не спряла, преминала покрай тях, при което закачила един от полицаите, който е леко ранен в крака.

Автомобилът продължил и след около един километър преследване, пропаднал в дере. При направения оглед е открит прострелян мъж, който бил мъртъв. В автомобила е намерен компютър за разкодиране на защитата на автомобили, с който е извършена кражбата, както и румънските номера на колата. След кражбата, крадците са му сложили пловдивски номера.

„Колегите са предприели допълнителни действия за издирването на втория автомобил и преди около час той е намерен изоставен в района на Церово в гористата местност. В момента продължават процесуално-следствените действия, текат претърсвания на адреси на обектите от операцията „Хиените", каза още Цветанов.

01.05.2011, 12:15 Автор: news.bg


Тагове: полиция, операция, автокрадци, застрелян

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА