1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Обама наложи санкции на СирияБарак Обама

Президентът на САЩ Барак Обама е подписал днес нареждане за налагане на икономически санкции на сътрудници на сирийското разузнаване и на двама роднини на президента Башар Асад, съобщи американски правителствен служител. Мерките са взети заради кървавите репресии на сирийските власти срещу протестиращите. Това предаде dnes.bg, като се позова на Ройтерс. Асад не е засегнат от санкциите, които предвиждат замразяване на авоари и забрана за бизнес сделки.

Възможно е обаче, Асад на по-късен етап също да стане обект на санкции, ако насилието продължи, казва източникът на Ройтерс. Сред петимата души, които засягат новите санкции, са братът на президента – Махер Асад и един от братовчедите му – Атиф Наджиб.

Първите санкции, които САЩ са наложили на Сирия, датират от 2004 г. Въпросът е доколко новите санкции ще имат ефект, имайки предвид, че видни сирийски фигури нямат в САЩ големи авоари. Висши американски служители обаче се надяват, че европейски и азиатски правителства скоро ще последват примера на Вашингтон, отбелязва Ройтерс.

30.04.2011, 17:01 Автор: dnes.bg


Тагове: санкции, САЩ, Сирия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics