1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

55 арестувани по време на кралската сватбакралска сватба

Британската полиция е арестувала 55 души, основно за дребни нарушения, по време на една от най-големите охранителни операции във Великобритания - кралската сватба, предаде Ройтерс.

Около 5000 полицейски служители бяха натоварени със задачата да контролират насъбралото се множество, а около 1000 войници бяха подредени по маршрута от Уестминстърското абатство до резиденцията на кралица Елизабет - Бъкингамския дворец.

Специални екипи с обучени кучета патрулираха по маршрута на процесията за търсене на експлозиви, а над главите на присъстващите прелитаха хеликоптери. Сватбата мина без сериозни инциденти.

Полицията е извършила 55 ареста, повечето от които за дребни нарушения на обществения ред. 10 души са били арестувани на спирка на метрото, защото носели антироялистки плакати, а други десет протестиращи са били задържани на площад Сохо.

В южната част на Лондон бяха задържани трима души - двама мъже и една жена, които бяха заподозрени в заговор за нарушаване на обществения ред. Смята се, че тримата са планирали да обезглавят кралски изображения. През нощта в Кембридж, северно от Лондон, бе арестуван и четвърти човек, описан от полицията като "известен анархист", допълва БТА.

Около един милион души се бяха събрали по маршрута между църквата и Бъкингамския дворец, а други 500 000 души са наблюдавали двойката, когато се появи на балкона на двореца след официалната церемония, по данни на полицията.

30.04.2011, 12:38 Автор: dariknews.bg


Тагове: кралска сватба, арестувани

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center