1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Емил Дичев призна пред съда, че лъже

Парите не били за рушвет, а за градеж на храм в Страшимирово
Бившият кмет на Белослав не издавал документи за дарения


Емил Дичев

Бившият кмет на Белослав Емил Дичев призна пред Варненския окръжен съд, че лъже. Не стана ясно дали го прави умишлено, или несъзнателно, но присъстващите в съдебната зала останаха меко казано изненадани. В първия ден на делото срещу него бившият градоначалник обясни пред магистратите, че парите, които получил от бизнесмена Борислав Борисов и заради които беше арестуван, не били рушвет, а дарение за градежа на православен храм в село Страшимирово. После добави, че не бил казал на Борисов, че парите са за църква, защото си мислел, че мъжът няма да се съгласи да дари пари за такова начинание. Затова му казал, че парите са за Общинския съвет. "От вас разбирам, че са се събирали дарения за храм", обясни пред съдебната зала основният свидетел на прокуратурата Борислав Борисов. Дичев пък добави, че успял да помогне да се съберат 57 500 лв. за бъдещия храм, но дал документи за 40 000 лв. от тях, защото за останалите пари самите дарители не искали да има нищо черно на бяло и той уважил волята им.

Емил Дичев е обвинен за това, че от 19 декември 2007 г. до 28 януари 2008 година поискал от управителя на "Брод 1" ООД Борислав Борисов 50 000 лева, за да се изпълни процедура по Закона за устройство на териториите, свързана с одобрение на Подробен устройствен план за изграждане на складова база за съхранение, транспорт и експедиция на втечнен пропан-бутан. Складовата база трябвало да бъде изградена в местността Върбалака, която е собственост на община Белослав. Дичев внесъл в Общинския съвет докладна записка с предложение за одобряване на ПУП, в който се намира и разпределителната база за пропан-бутан. На 17 декември 2010 година Дичев беше арестуван в кабинета си, след като взе 5000 лв. от Борисов.

Вчера съдебен състав с председател Росица Тончева даде ход на делото срещу бившия градоначалник и му даде думата. Пред магистратите Дичев заяви, че е невинен и обясни надълго и нашироко версията си. По думите му за няколко години всички белославски села се сдобили с църкви, а старите били ремонтирани. Само село Страшимирово останало без храм. През 2007 година били налети основите на храм в селото, но пари да градеж нямало. По предизборни агитации той обещал на местните, че, ако бъде преизбран за кмет на Белослав, ще вдигне църквата в Страшимирово.

Четете повече подробности в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

29.04.2011, 19:39 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: Дичев, съд

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center