1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

Данъчните приемат декларации и на 2 майнап

Данъчните служители ще приемат декларации за доходите и на 2 май, съобщиха от НАП-Варна в петък. Много варненци, изчакали по традиция крайния срок, образуваха опашки в различните пунктове в града, за да подадат декларациите си.

Хората, които са получили пари по граждански договор, но до 2 май не са ги декларирали пред данъчните, рискуват да им бъде назначена проверка или данъчна ревизия, обясниха от националната агенция.
    
До 2 май фирмите, които са изплатили доходи през 2010 г. на физически лица, различни от тези по трудов договор, също са длъжни да декларират пред НАП данни за изплатените суми. Националната агенция сравнява тези данни с доходите, описани от физическите лица в техните годишни декларации. Така, ако някой е получил пари по граждански договор, но не ги е декларирал пред данъчните, рискува да му бъде назначена проверка.

В справката за изплатени доходи се обявяват лицата, на които са изплатени суми по граждански договори, суми за наеми, рента и аренда за ползване на земеделска земя, суми от доброволно пенсионно и здравно осигуряване и други. В справката не се включват изплатените доходи от трудови правоотношения, задължително социално осигуряване, както и доходите, изплатени на чуждестранни физически лица, които се облагат с окончателен данък и подлежат на деклариране от платеца на дохода, допълниха от агенцията.

Санкциите за непредставяне на данни за изплатени суми на физически лица, както и за посочване на неверни или непълни данни в справката, са в размер до 250 лева. Глобата се налага за всяко недекларирано физическо лице, на което са изплатени доходи, различни от изброените по-горе.

Повече информация за сроковете за подаване, както и помощ при попълване на данъчни и осигурителни декларации може да се получи на информационния телефон на НАП – 0700 18 700 begin_of_the_skype_highlighting            0700 18 700      end_of_the_skype_highlighting, на цената на един разговор за цялата страна, съобщават от НАП.

29.04.2011, 16:08 Автор: ПВ


Тагове: НАП, декларации, срок

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА