1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Уилям и Кейт си казаха ”Да”Уилям и Кейт

На пищна церемония в Уестминстърското абатство принц Уилям и Кейт Мидълтън си казаха „да". Двамата си размениха брачни клетви, за да скрепят най-чаканото бракосъчетание на годината.

Принцът беше съпроводен от шафера - по-малкия си брат Хари, и приветстван от публиката в Уестминстърското абатство. Принцът е облечен в червен мундир на полковник от Ирландския гвардейски полк със сива лента през рамо, на който е закачен знак във формата на крила и златни пагони. На главата си има черна фуражка. Младоженката е с рокля на Сара Бъртън, креативен директор на модна къща Алекзандър Макуин, в цвят бяло и слонова кост.

Предстои младоженците да се подпишат и в брачния регистър, съобщи Фрогнюз.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън написали собствена сватбена молитва

и я изслушаха по време на службата в Уестминстърското абатство. В молитвата те благодарят един на друг за семействата си и за своята любов и молят Бог да им помогне да останат съсредоточени върху "истинското и важното в живота".

Спомняйки си за състраданието, с което беше известна покойната майка на принца Даяна, двойката се моли Бог да им помогне в усилията им да "служат и да помагат на страдащите". Молитвата беше прочетена по време на сватбената церемония в Уестминстърското абатство в Лондон от Архиепископа на Лондон Ричард Чартис, който познава принца от дете и беше приятел на уелската принцеса, съобщава БГНЕС..

"Моля се Бог да ви благослови по пътя, който се избрали, път, който е изразен в молитвата, която написахте заедно в подготовката за този ден", каза той. След това той прочете молитвата: "Господи, благодарим ти за нашите семейства, за любовта, която споделяме и за щастието от нашата сватба. В забързаността на дните ни, помогни ни да останем съсредоточени върху истинското и важното в живота и ни помогни да бъдем щедри с нашето време и любов и енергия. Силни от нашия съюз, помогни ни да служим и да помагаме на страдащите. Ние молим това в духа на Исус Христос. Амин".

След като прочете клетвата, архиепископът посъветва кралската двойка: "Разбира се, е трудно да се отклоним от егоизма си. Хората може да мечтаят за това, но надеждата няма да бъде изпълнена без тържеството решение, че каквито и да са трудностите, ние ще останем верни на пътя на щедрата любов. Бракът трябва да променя, възможно е да променяме, дотолкова, доколкото не таим амбиции да променим партньора ни." 

След църковната церемония двамата се качиха в откритата

сватбена карета и с парадния ескорт поеха към Бъкингамския дворец, поздравявайки събралите си хиляди да споделят с тях тържествения ден, съобщи БиБиСи.

Уилям и Катрин, която няма благородническо потекло, получиха след бракосъчетанието титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж. Принцът се сдобива също и с графска и баронска титли.

След обеден прием в Бъкингамския дворец младоженците се появиха на балкона на сградата заедно с кралица Елизабет ІІ, членове на кралското семейство и родителите на булката. Двамата се целунаха под възторжените овации на събралото се множество.

На тържеството са поканени 2000 гости,

около 2 милиарда души ще наблюдават церемонията по телевизията и в интернет, съобщава news.bg. Поп идолът Джордж Майкъл представи написаното специално за кралската сватба.

Експертите смятат, че именно "връзката Даяна" е причината медийното покритие на сватбата да е толкова голямо, и особено в САЩ, където лейди Ди е имала армия от обожатели. Кралските наблюдатели изтъкват, че принц Уилям прави всичко възможно, за да запази жив спомена за майка си сега, когато Великобритания се готви за най-голямото кралско събитие след смъртта на кралицата-майка през 2002 г.

Миналата година 28-годишният принц постави на ръката на 29-годишната си избраница годежния пръстен със син сапфир, принадлежал на принцеса Даяна. Малко преди сватбата им, Уилям и Кейт посетиха гроба на лейди Ди в семейното й имение Олторп.Обреченият брак на Даяна с принц Чарлз и нелепата й смърт неизменно се тълкуват като предупредителни знаци за бъдещето на Кейт Мидълтън сред свирепата медийна ненаситност. Проучване върху медийното покритие на предстоящата сватба показва, че Кейт може да засенчи дори Даяна по слава и известност.Уилям, който превъзмогна трагедията със смъртта на майка си, когато бе едва на 15, днес е голямата надежда на британското кралско семейство.

Сватбата в цифри:

1700 военни ще бъдат ангажирани в деня на сватбата. 5 кралски карети ще отведат семейството на Елизабет Втора до Уестминстърското абатство за венчавката. Каретата, в която ще пътуват Уилям и Кейт е от 1902 година.1900 гости ще наблюдават венчавката в Уестминстърското абатство. 35 специално обучени кучета ще обикалят с офицери около абатството, докато трае сватбената церемония. 50 000 партита по случай сватбата ще има в цяла Великобритания. 300 гости са поканени на обяда при кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворец, 500 гости ще празнуват с младоженците в Кларънс хауз.

Църковната церемомия ще трае 75 минути. 

29.04.2011, 14:08 Автор: ПВ


Тагове: Уилям, Кейт, сватба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА