1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Стефан Цанев призова младите на бунтцанев

България може да излезе от летаргията, в която е изпаднала, най-вече с помощта на младите. Тази надежда изрази авторът на "Пир по време на демокрация" Стефан Цанев пред учителска и ученическа аудитория във Варна. "Никога не казвайте аз знам много, не искам повече", посъветва младежите писателят, който уважи в петък 19-та конференция по български език и литература под наслов "Човекът във времето - диалог и мълчание".

Според Цанев без свобода на словото няма никаква свобода. Не спирайте да говорите и се бунтувайте докрай, защото само бунт може да промени нещата, призова още драматургът. Той допълни, че споделя песимизма на българския народ, а в младите хора търси зрънцето оптимизъм, от което се нуждаем всички.

Според Цанев в края на XIX век човечеството е тръгнало по грешен път, усъвършенствайки техниката, като по този начин техническият прогрес е изпреварил духовния. А именно той е в основата на израстването. Днес човек живее със заблудата, че може да управлява времето, а всъщност то го ръководи, коментираха пък гимназисти, проявили интерес към форума. Според тях връзката между човека и времето трябва да бъде преразгледана, за да може те да влязат в диалог.

29.04.2011, 13:38 Автор: Милена Стефанова


Тагове: Стефан Цанев, конференция, български език, младите, бунт, призив

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА