1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Борисов нареди на Цветанов да уволнявабойко

Премиерът Борисов и вътрешният министър Цветанов се появиха заедно на събитие в София. Цветанов обаче веднага бе „атакуван" от медиите с въпроси, свързани със скандалния арест на Тенчо Попов - един от обвиняемите по делото „Цонев" и поведението на антимафиотите от ГДБОП, съобщи news.bg.

В разговора се намеси видимо ядосан премиерът Бойко Борисов, който повтори, че служителите ще понесат своята отговорност като включително ще има и уволнения, ако това е необходимо. Борисов се обърна към журналисти и им каза, че всеки ден питат какво става и защо не се арестуват висши политически и партийни деятели, какъвто е и Тенчо Попов.

„Сега излиза, че ние за това, че сме го арестували и министърът е дал устно разрешение, което закона го позволява (за използване на СРС, поискано по телефона от прокурор Роман Василев, бел. ред.), с начина, по който задавате въпроси, вие искате да го изкарате виновен, че ги е арестувал", заяви премиерът.

Той подчерта, че категорично и ясно двамата с министър Цветанов са се разграничили от поведението им. Преди два дни, когато е разбрал за записа се обадил на министър Цветанов и му казал: „Влияе на твоя авторитет, уволнявай, махай, за да има превенция". „От тук нататък за тези, които вземат подкуп, ние трябва сега да се оправдаваме ли?", обърна се към медиите Бойко Борисов.

Той заяви категорично че няма да стане жертва на тези, които дават подкупи. „В никакъв случай няма да ви позволя да превръщате офицерите и хората, които задържат, в жертви на престъпниците. В това бъдете убедени", заяви още Борисов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви от своя страна, че ще вземе необходимите мерки и ще направи проверка по повод поведението на двамата служители от ГДБОП, участвали в ареста на Тенчо Попов. Надявам се, че защитата ще даде и другия запис, защото само минути преди това Тенчо Попов е дал парите, заяви Цветанов. Той поиска да се види и как се дават парите от подкупа.

На въпрос защо такава проверка започва една година по-късно след ареста на Тенчо Попов Цветан Цветанов заяви, че записът от охранителната камера на кантората е изваден сега и той самият не е бил запознат до момента с действията на двамата спецполицаи. Цветанов призна, че не е нормално маскирани полицаи, след като задържат някого, да се снимат за спомен в офиса или дома му.

На въпрос дали вижда своя собствена вина в „помпането на мускули" в среди на МВР вътрешният министър също отговори с въпрос: „Какво вие направихте като коментар за Тенчо Попов, който е дал подкуп от 20 000 евро". Цветанов посочи, че това никой не го коментира.

29.04.2011, 13:20 Автор: news.bg


Тагове: Борисов, Цветанов, проверка, уволнения, полицаи

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics