1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕМАТА

Подземни гласове тревожат варненци

Телефон 112 приема множество странни сигнали
Експертите реагират на всички без изключение


телефон

Гласове, идващи изпод земята, и странни вибрации в жилищен блок са сред най-странните проверки, извършвани от специализирани екипи след сигнали, подадени от варненци на телефон 112. "Странни случаи имаме много. Приемали сме всякакви сигнали. И като казвам всякакви, просто не можете да си представите за какво става въпрос. 

Използвали са ни за справки, питали са ни за прогноза за времето, особено през зимата, търсят от нас информация за затворени пътища, обаждат ни се за неработещи светофари. При земетресение звънят да питат във Варна ще има ли. Когато се усети преди време и в морската столица, много хора звъняха да питат вторият трус след колко минути ще е или дали могат да се прибират по къщите си. 

Но двата конкретни случая, свързани с почти мистериозните явления, се оказа, че имат логични обяснения". Това обясни за "Позвънете: ВестникЪт" шефът на единния европейски телефон за спешни повиквания 112 във Варна Никола Вълев.

Въпросните мистериозни обаждания били приети от началото на тази година. В единия случай десетина души, живеещи в един блок, подали през няколко часа сигнали, че става нещо със сградата. Всички описвали, че се усещали странни вибрации през определени интервали. Операторите преценили, че не става въпрос за нелепа шега и на мястото бил изпратен екип на "Гражданска защита" да провери. В крайна сметка се оказало, че през две пресечки се прави ремонт на една от улиците и вибрациите се усещат само в този блок.

Повече четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт".

28.04.2011, 20:41 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: сигнали, 112

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА