1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Правят временен път на КабакумКабакум

Да бъде направен временен път в района на плаж "Кабакум" ще предложи областният управител на Варна Данчо Симеонов на кмета на общината Кирил Йорданов. Става въпрос за отсечка от около 60 метра от хотел "Лилия" до крайбрежната алея. Временният път ще бъде изграден с помощта на метални съоръжения, предоставени безвъзмездно от Министерството на отбраната. Те ще бъдат поставени върху пясъчната ивица, но пясъкът няма да бъде увреден, увери губернаторът. Той допълни, че съоръженията са правени за танкове, така че няма как да възникнат проблеми при преминаването на по-тежки автомобили.

Целта на временния път е да се облекчи трафикът в района на Кабакум. През летния сезон там се получава сериозен проблем, тъй като пътят от горната страна е по-тесен и при по-голямо натоварване колите трудно се разминават. Имало е и случаи, при които линейки и противопожарни автомобили са били изключително затруднени да стигнат до хотелите край плажа. Това е предложение за временно решение на проблема, общината трябва да прецени как да го реши генерално, каза Симеонов.

Шест плажа ще останат безстопанствени, информира още той. Става въпрос за плажовете Чайка, Фичоза, Черноморец, Паша дере, Бяла и Камчия. Те ще трябва да бъдат обозначени като неохраняеми с табели. Такива вече са поставени на двата плажа на "Галата", на които има опасност от срутване. При последната процедура за отдаване под наем интерес е проявен само към плажа Кабакум, за който предстои да бъде сключен договор.

28.04.2011, 18:36 Автор: Милена Стефанова


Тагове: временен път, Кабакум

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: