1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Тръгва делото срещу бившия кмет на Белославдичев

Делото срещу бившия кмет на Белослав Емил Дичев, обвинен за подкуп, започва утре във Варненския окръжен съд. 43-годишният Дичев ще отговаря за това, че като градоначалник на Белослав в периода от 19 декември 2007 г. до 28 януари следащата година е поискал от управителя на "Брод 1" ООД Борислав Борисов 5 хиляди лева..

Подкупът е поискан, за да се изпълни процедура по Закона за устройство на териториите, свързана с одорение на ПУП за изграждане на складова база за съхранение, транспорт и експедиция на втечнен пропан-бутан. Складовата база е трябвало да бъде изградена в местността "Върбалака", която е собственост на община Белослав. Дичев внесъл в Общински съвет докладна записка с предложение за одобряване на ПУП-а, в който се намира и разпределителната база за пропан-бутан. За извършената "услуга" на 17 декември 2010 г. Дичев е взел от управителя на фирмата 5 хиляди лева.

Емил Дичев е в ареста от 20 декември миналата година, когато бе задържан непосредствено след получаването на поисканата сума. Досъдебното производство по случая приключи два месеца и половина по-късно. Трима адвокати е наел вече бившият кмет, за да защитават инересите му. По делото са призовани повече от 30 свидетели, съобщиха от пресслужбата на окръжния съд.   

28.04.2011, 16:58 Автор: ПВ


Тагове: дело, съд, кмет, Белослав

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center