1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Намерено е момиченце на входа на плажа

Деца се губят най-често по молове и в Морската градина
Полицията реагира за минути, във Варна няма фатални случаи


снимка

Хиляди варненци си спомнят с умиление равния глас, който звучеше по радиоуредбата на градските плажове и съобщаваше по няколко пъти на ден: "Намерено е момиченце или момченце на входа на Северния, Южния или Централния плаж." И родителите си прибираха отрочето след няколко минути. Сега такива радиоуредби няма, но хлапетата продължават да се губят край морето, по улиците, в моловете и в Морската градина.

Досега във Варна няма дете, което да не е било открито, казаха за "Позвънете: ВестникЪт" от дирекцията на полицията в морския град. Униформените обаче реагират на десетки подобни сигнали, особено през лятото. Според психолози пък самите малчугани в повечето случаи нямали представа, че са се изгубили. Водени от чисто детско любопитство, те приемали подобни ситуации като невероятна авантюра.
"И в случаите с изгубени деца има сезони. През студените месеци примерно, най-често това се случва в моловете и изобщо в големите магазини", каза за "Позвънете: ВестникЪт" шефът на звеното, обслужващо спешния телефон 112, Никола Вълев. Там първи реагират мъжете от охраната.

Повече по темата четете в "Позвънете: ВестникЪт"

27.04.2011, 20:29 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: изгубени, деца

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics