1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

За 83 дни укрепват свлачището на ул. ”Девня”девня

По изключително ефикасен и екологично чист метод ще бъде укреперно свлачището на улица "Девня" във Варна. Днес кметът Кирил Йорданов посети 450-метровия уастък, на който ще бъдат поставени така наречените габиони - метални кошници, пълни с камъни. Те ще са разположени стъпаловидно, на половин метър един от друг, което ще осигури максимална стабилност и издържливост на конструкцията.

До година след монтирането им, габионите ще се самоозеленят, разказа за "Позвънете:ВестникЪт" инж. Олег Колев, главен експерт "Свлачища и укрепване на територии" към Община Варна. Проектът е на стойност 1,1 млн лева, от които 100 хиляди лева са съфинансиране от общината, а останалите са по оперативна програма "Регионално развитие". Очаква се монтажът на габионите да завърши след 83 дни.

5 незаконни постройки на цигански семейства трябваше да бъдат премахнати в края на февруари, за да започне реализацията на проекта. Веднага щом бараките бяха съборени, обитателите им се преместиха от другата страна на крайезерния път, който е един от най-натоварените във Варна. На ската над свлачището все още има незаконни паянтови бараки. За да се избегне замърсяване на укрепвания район от техните обитатели, от общината са им осигурили контейнери за смет.  


27.04.2011, 17:25 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: укрепване, свлачище, габиони, ул. "Девня"

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА