1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Още една оставка заради гафа в Пещерапещера

Още една оставка беше подадена в Пещера, след като ученици от местно училище трябваше да изпишат в края на състезание изречението „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“. Директорът на Обединения детски комплекс в Пещера Диана Янева стана поредният човек, който се раздели с поста си. Тя е подала оставка снощи, съобщи Йордан Чалъков, началник на Регионалния инспекторат по образование в Пазарджик. Оставката й вече е приета, съобщава vsekiden.com.

Диана Янева и вече освободената от поста секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Галина Владимирова са в основата на организацията на проявата. Тяхна е била и идеята в края на състезанието децата да изпишат с думи изречението „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“.

В декларацията, приета преди дни от общинските съветници в Пещера, се настояваше за освобождаването от длъжност на директора на Общинския детски комплекс Диана Янева. Съветниците настояха РИО на МОМН да я освободи от длъжност, заради грубо нарушаване на Закона за народната просвета и Правилника за приложение на Закона за народната просвета. Кметът на община Пещера Стелиян Варсанов също обясни, че по въпроса за освобождаване от длъжност на Диана Янева компетентен да се произнесе е РИО-Пазарджик.

Заради скандалната партийна пропаганда на ученическо състезание депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова все пак бе наказана. На заседание на Изпълнителната комисия на управляващата партия миналата седмица бе взето решение Симеонова да бъде освободена като общински ръководител на ПП ГЕРБ–Пещера. На ръководството на парламентарната група бе възложено да предприеме необходимите действия за освобождаването й като заместник-председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към 41-то Народно събрание.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че го е срам от тази депутатка. “Никога ГЕРБ не е правил такива неща. Всички тези самоинициативи никакъв ефект нямат, освен негативен към нас. Просто не искам да чувам за нея“, каза гневно той.

27.04.2011, 14:09 Автор: vsekiden.com


Тагове: скандал, ГЕРБ, Пещера, ученици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center