1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Варна чака 800 000 лв. за култураварна

800 000 лева ще изразходи варненската община за иновативни културни събития, ако спечели проект по оперативната програма за регионално развитие. Става въпрос за различни мероприятия, които да обогатят артистичния живот в града и допринесат за утвърждаване на кандидатурата му за европейска столица на културата през 2019 г., обясни шефката на общинската ресорна дирекция Жана Андреева. Тя допълни, че в края на миналата година местната администрация е потърсила съдействие от хората на изкуството, в резултат на което са постъпили над 80 предложения. Част от тях ще бъдат използвани. Ще се търсят и нови идеи, стана ясно от думите на Андреева.

Предстои и създаването на лобистки клуб "Варна 2019", чиято основна задача ще бъде да защитава варненската кандидатура на регионално и национално ниво. Той ще бъде оглавен от кмета на общината Кирил Йорданов, а за членовете му общинската администрация чака предложения. Вече създадените Секретариат и Организационен комитет пък планират да се потърси подкрепата на градове от Североизточния регион, като Балчик, Шумен, Каварна, Добрич.

Сред начертаните цели е и организирането на изложба на открито в района на Морска гара, курортните комплекси край Варна и Камчия, издаване на луксозен албум за културното наследство и изработване на сайт за кандидатурата. За пръв път тази година Варна и по-точно Международният музикален фестивал ще домакинства и Генералната асамблея на Европейската асоциация на фестивалите.

27.04.2011, 13:43 Автор: Милена Радойчева


Тагове: оператимвна програма, средства, културна столица, проекти

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics