1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Щастието води до самоубийствомече-самоубиец

Американските психолози стигнаха до шокиращото заключение, че щастието води до самоубийство, съобщи dnes.bg. Проучвайки доколко са удовлетворени от живота съотечествениците им в различните щати, те установили, че в именно в "най-щастливите" райони броят на самоубийствата е най-голям.

Като благополучни са определени щатите Юта, Луизиана, Колорадо, Минесота, Уайоминг, Хаваи, Аризона, Делауеър, Флорида и Невада. Понятието „благополучност“ е определено въз основа на това доколко местните жители са доволни от живота си, а не по социално-икономически показатели.


И обратно, в щатите, в които жителите, изказали недоволство от живота си, броят на самоубийствата е най-нисък. Заради културните различия и различните методи на определяне броя на самоубийствата учените все още не са направили подобна класация и на страните в света.

Междувременно има наблюдения, че в считащите се за благополучни скандинавски държави броят на самоубийствата е голям. Според психолозите, в регионите, където преобладават хора, доволни от живота си, у тъжните по-често възникват суицидни мисли, тъй като се сравняват с другите.

27.04.2011, 12:58 Автор: dnes.bg


Тагове: самоубийства, щастие, изследване

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center