1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

26-годишен, стрелял пред мол, остава в арестастрелецът

Варненският окръжен съд остави в ареста 26-годишен мъж, задържан за стрелба в петък вечерта  срещу варненец, носещ прякора Яшката. Нападателят е обвинен за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на съда.

Предявеното обвинение срещу извършителя с инициали П.И. е за това, че вечерта на 22 срещу 23 април на паркинга пред варненски МОЛ, в близост до заведение, е прострелял в крака 43-годишен мъж. Злодеянието е извършено на публично място, посещавано от много хора. На местопрестъплението са открити 4 броя гилзи, а от крака на пострадалия е извадена една сачма.  Нападателят е стрелял с деветмилиметров газов пистолет, който по-късно е намерен в апартамента му на ул. "Деница" във Варна, заедно с други веществени доказателства. Оръжието е било специално обурудвано за стрелба с патрони, способни да убият човек. За него полицаите не са открили разрешително. По-късно раненият е настанен в Неврохирургично отделение в МБАЛ "Св. Анна", за щастие без опасност за живота.     

П.И. е осъждан, но към момента е реабилитиран. Съдът прие, че е налице обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши нови престъпления, поради което му наложи най-тежката мярка.

26.04.2011, 19:07 Автор: ПВ


Тагове: съд, стрелба, мол, Яшката

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center