1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Общината пуска апартаменти на промоциястроеж

Да се върне доскоро установената практика общинските жилища да се продават само на данъчна оценка. Това ще предложи общинската дирекция "Социални дейности и жилищна политика" на Общински съвет - Варна, заради секването на интереса към апартаментите след влизането в сила на новата методология за определяне на цените.

Съгласно сега действащата наредба общинските жилища се продават на данъчна оценка, завишена с 20 на сто. След прибавянето и на всички такси по прехвърлянето и ДДС-то, крайната цена ставала по-висока дори от пазарната. Показателен бил случай от миналата седмица, при който в един и същ вход, при една квадратура собственици на частен апартамент поискали 80 000 лв., а общината изчислила цена за своето жилище от 116 000 лв.

"Преди 3 години имахме 200 молби за закупуване. След промяната на цената за една година имаме предвижени само 3 молби", каза шефът на дирекция "Социални дейности" д-р Здравко Марков. Той обвини за провала на жилищната политика на общината бившият председател на местния парламент Борислав Гуцанов, който стопирал 200-те преписки в интерес на съветници с бизнес в сферата на недвижимите имоти.

26.04.2011, 17:44 Автор: Десислава Димитрова


Тагове: общински жилища, цени, наредба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center