1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Над 5 000 полицаи охраняват кралската сватбакейт

Над 5 хиляди полицаи ще охраняват гостите по време на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън на 29 април, за да може събитието да премине мирно и безпроблемно, съобщи командир Кристин Джоунс от британската полиция, който ще отговаря за сигурността.

Командир Джоунс заяви, че няма някаква конкретна заплаха, но въпреки това властите вече са забранили достъпа до Лондон на 60 души с проблемно досие.

"Ще сгрешим, ако изключим напълно, че няма да има протести, но нека да бъдем ясни - това ще бъде ден на празненства, радост и блясък. Това е фантастичен ден за Великобритания", каза Джоунс пред БиБиСи и допълни: - "Всеки криминално проявен, който се опита да наруши веселието, ще срещне нашия здрав и бърз отпор".

Радикалната ислямистка групировка "Мюсюлмани срещу Кръстоносните походи" са поискали разрешение за протест пред Уестминстърското абатство в деня на сватбата, но им е отказано. Ултра националистите от Английската лига за Защита заявиха, че ако на "Мюсюлманите" им бъде разрешено да се съберат, те ще направят контра протест.

На специална пресконференция беше разяснено, че хиляди хора са предложили доброволната си помощ, за да станат "очите и ушите на полицията" и да докладват за нередности. "Ако видите някого в тълпата, който се държи странно, моля съобщете на нашите офицери. Те ще са хиляди и ще ви помогнат", каза комисар Лейн Оуенс.

Освен представителите на Кралското семейство, на венчавката ще присъстват 50 ръководители на държави, а сватбата ще бъде гледана по телевизията от над 2 млрд. души по света. 70-80 екипа охранители ще се грижат за сигурността на ВИП персоните.

Междувременно първият зрител на живо вече разпъна палатката си пред Уестминстърското Абатство. 56 - годишният Джон Логри се настани там още снощи, за да може да си подсигури добро място за наблюдение на цялата церемония.

26.04.2011, 16:33 Автор: news.bg


Тагове: сватба, принц, Англия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center