1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Потвърдиха ареста на трима скимъритемида

Варненският апелативен съд потвърди арестите на Красен Попов, на Мартин Джебаров и на Златомир Табаков, разследвани, че в съучастие са използвали дебитни карти, за да придобият информация за съдържанието на платежните инструменти. Въззивният контрол на определената им най-тежка мярка за неотклонение потвърди всички изводи на Варненския окръжен съд от миналата седмица. Тогава първата съдебна инстанция остави без уважение жалбите на Красен, на Златомир и на Мартин за изменение в по-леки на процесуалните мерки за принуда.

 В началото на септември миналата година дежурните полицаи в Община Варна забелязали на охранителните камери съмнителното поведение на две лица, които дълго се бавели пред банкомата, припомниха от съда. Органите на реда предприели проверка на лицата, но се наложило да ги гонят. Тогава били задържани Златомир (24 г.) и Мартин Джебаров (37 г.), които изхвърлили няколко пластики, докато бягали от полицаите. При последвалите действия униформените иззели 3 пластики с черна магнитна лента и други 2 с надпис VISA. По-късно в дома на Табаков намерили други пластики, чужда лична карта, компютърна конфигурация и близо 800 лева в банкноти с номинал 10 лева. След първоначалното задържане на Табаков и Джeбаров, като обвиняем е бил привлечен и Красен (37 г.). Наложило се да го обявят за общо държавно издирване и близо 2 седмици по-късно Попов бил задържан на Дунав мост, при опит да напусне страната.

 От началото на 2011 година Златомир опитва за трети път да излезе от ареста, а Красен моли за същото втори път. Единственият, който не е обжалвал най-тежката мярка за неотклонение след първоначалния арест е Мартин Джебаров. Апелативният съд днес потвърди за Златомир и за Красен двумесечната забрана за ново искане за изменение на мярката.

 Въпреки противоречивите доказателства, събрани при разследването, продължава да е налице обоснованото предположение, че всеки един от тях е съпричастен към дейността на групата, източвала банкови сметки, обясниха от съда. Законът определя това престъпление като тежко и предвижда за него наказание „лишаване от свобода”.

По това досъдебно производство са трансферирани материали и от разследване, водено в Румъния, тъй като част от потърпевшите лица са румънски граждани. Продължава да е реална и опасността Златомир, Красен или Мартин да се укрият или да извършат друго престъпление. Този извод се налага заради спецификата на престъпното деяние, извършено в съучастие.

През последните 5 години Мартин има натрупана богата съдебна биография, а преди няколко месеца е получил поредната присъда заради кражба на гориво, което „забравил” да плати след като заредил на бензиностанция. Въпреки чистото съдебно минало, Красен ще дочака края на разследването в ареста, заради опита да се укрие от властите след разкриване дейността на групата. Златомир е осъждан, но реабилитиран по право и това се цени от съда като лоши данни за личността. След удължаване на срока на разследването, досъдебното производство е към своя финал и е в сроковете, предвидени от закона, уточниха от съда.

26.04.2011, 13:23 Автор: ПВ


Тагове: съд, скимъри, мерки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics