1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Дуо доживотни пробва бягство от затвора

Дълбали стената, изкачили се на административната сграда и опитали да духнат
При скок от над 5 м Йордан Петров счупил глезен, което осуетило плана


затвор

Двама осъдени на доживотен затвор направиха неуспешен опит да избягат от варненската тюрма в четвъртък, но нямаха късмета на Малин Крумов - Маце, който миналата година прескочи оградата и пътувайки с такси към свободата, бе задържан. Преди още да се порадват на чистия въздух, Виктор Николов - осъден за убийството на 30-годишна жена, и Йордан Петров, който лежи за това, че умъртви полицая Филип Филипов, са били заловени, съобщиха близки до разследването.

Според запознати, опасните престъпници замислили бягството няколко дни преди празниците. Избрали датата, защото си мислели, че покрай Великден охраната нямало да бъде толкова строга. Въоръжили се с удобни за дълбане инструменти и започнали да копаят дупка в стената на една от килиите. От там се пренесли в съседно помещение, след което се качили на покрива на административната сграда. Минути след 2,30 ч. в нощта срещу петък Йордан скочил от около 5 метра. Но, приземявайки се, счупил глезен. Именно в този момент жадните за свобода доживотни били спипани. Срещу тях е образувано досъдебно производство, съобщиха от Окръжната прокуратура във Варна. Затворникът с фрактурата бил настанен в медицинската служба за лишени от свобода, стана ясно вчера.

Виктор излежава доживотна присъда заради жестокото убийство на 30-годишната Тодорка Иванова.

Преди години той бе признат за виновен в извършването на още 4 престъпления, сред които кражба, грабеж, бягство от варненския затвор и незаконно притежание на оръжие.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

25.04.2011, 21:12 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: затвор, бягство

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center